Hoe bouw je het makkelijkst een springkussen op? Zo dus!

vrijdag 10 juni 2016

Lucht- en springkussens zijn er in oneindig veel soorten en maten. Er zijn stormbanen, springkussens maar bijvoorbeeld ook sportboardingen of waterspelen. De duur van het opzetten van zo'n springkussen verschilt daarom nog al. De vraag die echter blijft is natuurlijk wat nou de eenvoudigste manier is om een luchtkussen zonder al te veel zweetdruppels op te bouwen. Daarnaast is een springkussen meestal wel in 5 tot 15 minuten op te bouwen. Echt lang in de weer ben je er dus ook niet mee. Toch is het wel fijn als je weet hoe het moet. Daarom hebben we een opzetgids gemaakt, waarmee je binnen no time ieder springkussen opbouwt!

1. Waar komt je springkussen te staan?

Wat natuurlijk niemand wil is dat een springkussen niet past op de plek die je voor ogen had. Dit kun je gelukkig heel makkelijk voorkomen. Meet de ruimte vooraf op en informeer hoe groot het springkussen is. Kijk goed of het kussen past en zorg dat je altijd een beetje marge houdt. Ook kun je natuurlijk altijd advies vragen bij het verhuurbedrijf. Zij kunnen je vaak het beste adviseren over waar je rekening mee zult moeten houden. Let er op dat de ruimte helemaal leeg is en dat deze zo vlak mogelijk is dit versneld het proces vaak flink. 

2. Lees de instructie goed door

Eén keer een springkussen opgezet? Dan zal het de 2e keer waarschijnlijk ook wel lukken. Toch is elk springkussen net iets anders en zul je rekening moeten houden met het soort springkussen dat je opzet. Zorg dat je de instructie goed doorleest en leg het kussen zo glad mogelijk neer op de ondergrond. Richt het gat van de luchttoevoer een kant op waar een stopcontact aanwezig is. Op deze manier kun je het snelst aan de slag.

3. Check & bereid je voor

Zorg dat je vooraf alle scherpe voorwerpen aan de kant hebt gelegd en maak de plaats waar je springkussen komt te staan even schoon. Een trolly of steekwagentje kan daarnaast uitkomst bieden bij het sjouwen van het springkussen. Zorg dat je minimal met z'n tweeën het kussen naar de juiste plaats versleept. Rol vervolgens het kussen goed uit en zet de blower neer.

4. Bouw het springkussen op

Wanneer alles klaar ligt kun je de blower aan de luchttoevoerslang bevestigen. Zorg dat de opening van de slang goed om de mond van de blower zit en maak deze stevig vast door de spanband stevig aan te trekken. Sluit daarnaast alle luchtgaten rondom het springkussen door deze dicht te maken met klittenband. Wanneer dit gebeurt is en iedereen voldoende afstand heeft genomen van het springkussen kun je de stekken van de blower in het stopcontact steken. De blower gaat nu automatisch aan en blaast het springkussen op. 

5. Maak je springkussen vast

Er worden niet voor materialen meegeleverd bij je springkussen om deze stevig vast te zetten. De meeste mensen zetten een springkussen omwille van de tijd en de weersvoorspelling niet vast. ‘Dat kost te veel moeite’. Dat snappen we wel, alleen is het vaak zo, dat wanneer het iets harder gaat waaien je luchtkussen toch zou kunnen verschuiven. Door het kussen goed vast te zetten voorkom je dat.

Meer informatie 

Dus wil je snel en eenvoudig een springkussen opbouwen? Zorg dan dat je voldoende mensen strikt die je even kunnen helpen met sjouwen en zorg dat je voldoende ruimte hebt. Mocht je nog vragen hebben na het lezen van dit blog. Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers van de klantenservice. Zij helpen je graag verder. 

Terug naar het nieuwsoverzicht