Hoe organiseer je het beste een piratenfeestje?

donderdag 25 februari 2016

Árrr, ahoy schipbreukelingen! Wil je niet langer steeds dezelfde kinderfeestjes? Ben je klaar met steeds weer hetzelfde pretpark? Gooi dan het roer compleet om en organiseer je eigen piratenfestijn! Met behulp van deze handleiding creëer je met gemak een spannende piratendag!

 
De uitnodigingen

Een stoere piratenuitnodiging verzorgen is makkelijker dan je waarschijnlijk denkt. We gaan namelijk een schatkaart-uitnodiging maken. Om te beginnen pakken we een vel wit papier. Zet een kopje thee en dep met het natte theezakje voorzichtig het papier. Laat het papier vervolgens drogen en brand voorzichtig met een klein vlammetje de randjes van het papier af. Schrijf vervolgens met een krullerig handschrift de uitnodigingen. Rol nu, vanaf beide kanten, het papier op en doe er een bijpassend lintje omheen. Zie hier, je eigen schatkaart-uitnodiging!

 

Kleding

Voordat we kunnen beginnen hullen we natuurlijk eerst iedereen in een echte piratenoutfit. Veel verkleedwinkels verhuren of verkopen dit soort thema kleren voor niet al te veel geld. Even rondzoeken op het internet werkt vaak heel goed. Door een rode doek diagonaal te vouwen kun je ook zelf al een eigen bandana maken. Of schmink een snor,stoppelbaard en/of ooglapje. Wanneer iedereen vol overgave verkleed is kan het feest beginnen en is de toon gezet. 

En dan?

Vervolgens zal je iets moeten bedenken om de dag mee te vullen. Gelukkig zijn er genoeg leuke piratenactiviteiten te bedenken, waarmee je elke groep kinderen gerust een dagje bezighoudt. Voor iedereen die het leuk vindt om een middagje te knutselen is het maken van je eigen piratenspullen een leuk idee. Zo kun je met behulp van 2 latjes en wat verf heel eenvoudig je eigen piratenzwaard maken. Na afloop kan iedereen deze zelf mee naar huis nemen. Maak je liever een houten poot? Regel wat boomstronkjes bij de plaatselijke bouwmarkt, geef de kinderen een zaag en een houtvijl, en ze zijn hoe dan ook een hele middag zoet. Voor jongere kinderen kun je ook prima een speurtocht organiseren met verschillende opdrachten en spelletjes. Ieder onderdeel levert dan bijvoorbeeld een stukje van een schatkaart op. Hiermee kunnen ze dan aan het einde van de dag een schatkist vinden. Wil je toch liever een overdekt speelparadijs? Dan kan Piratenland de oplossing zijn. In deze overdekte speelgelegenheid is genoeg te beleven voor jong en oud! 

Afsluiting

Om af te sluiten is het natuurlijk leuk om met z’n allen te eten. Bent u druk bezig met het voorbereiden van een echte piratenmaaltijd? Laat de kinderen zich dan vermaken met een piraten stormbaan! Dan kunt u ondertussen de vis, scheepsbeschuit en rum rustig klaarzetten…

Meer informatie 

Mocht je na het lezen van dit blog nog vragen hebben. Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers van de klantenservice. Zij helpen je graag verder!

Terug naar het nieuwsoverzicht